Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 
Teriade

 

Σημαντική εκδήλωση παρουσίασης των βιβλίων των καλλιτεχνών της συλλογής του Μουσείου-Βιβλιοθήκης "Στρατή Ελευθεριάδη –Tériade", που η συντήρηση τους γίνεται στο Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013 στην Αθήνα.

Πλήθος κόσμου παρευρέθη στην παρουσίαση των συντηρημένων έργων που φιλοτέχνησαν μεγάλοι καλλιτέχνες, όπως οι Picasso, o Matisse, Chagall, Miró κ.α. Η Διευθύντρια του Βυζαντινού & Χριστιανικού Μουσείου κα. Α. Λαζαρίδου έκανε εκτενή αναφορά στη διαδικασία μεταφοράς και συντήρησης των έργων, ενώ η Γενική Γραμματέας του Υπ. Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη αναφέρθηκε στην ιστορία του Μουσείου Tériade στην Μυτιλήνη και στον προγραμματισμό του Υπουργείου Πολιτισμού για το μέλλον, σημειώνοντας ότι «το 2010, με πρωτοβουλία και προσπάθεια του βουλευτή Ν. Σηφουνάκη, το Μουσείο πέρασε ξανά στην πλήρη εποπτεία του Υπουργείου Πολιτισμού.

Τότε, ξεκίνησε και η διαδικασία ολοκλήρωσης των μελετών για την ανακαίνιση του υπάρχοντος κτηρίου και την επέκτασή του, στηριγμένη στις προμελέτες που είχε ξεκινήσει από το Υπουργείο Αιγαίου, ως Υπουργός ο κ. Σηφουνάκης. Το κτηριακό έργο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ενταγμένο στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Β. Αιγαίου και το φθινόπωρο πιστεύουμε ότι θα γίνουν τα εγκαίνια του ανακαινισμένου Μουσείου στη Μυτιλήνη».

Στην εκδήλωση, παρευρέθηκε πλήθος κόσμου, ο πρόξενος της Γαλλίας, καλλιτέχνες, καθώς και ο βουλευτής Ν. Σηφουνάκης, ο οποίος δήλωσε:

«Η εργασία της συντήρησης των σημαντικών αυτών έργων και η παρουσίασή τους είναι εξαιρετική. Ιδιαίτερα χαιρόμαστε που οι εργασίες ανακαίνισης του Μουσείου, που ξεκίνησαν βασιζόμενες στις μελέτες του 2001 από το Υπουργείο Αιγαίου, καρποφόρησαν, και αυτό αποτελεί φόρο τιμής σ' έναν μεγάλο Έλληνα και Λέσβιο που έδωσε τα πάντα για να προικίσει με ένα μεγάλο έργο τον τόπο του. Η ικανοποίηση του Στρατή Tériade από εκεί ψηλά που βρίσκεται η ψυχή του θα είναι μεγάλη».